26.1 C
Medemblik
10 augustus 2020 14:01
Medemblik Actueel.

Het Gerechtshof in Amsterdam

Hof van Amsterdam stelt Niels Dudink in het ongelijk

MEDEMBLIK – Het Hof van Amsterdam heeft uitspraak gedaan in het hoger beroep dat Niels Dudink had aangespannen tegen de veroordeling door de rechtbank in Alkmaar. Dudink wilde dat het Hof de straf die hij kreeg opgelegd terugbracht naar de duur van het voorarrest zodat hij in april 2020 kon beginnen aan zijn re-integratietraject onder strenge toezicht van de reclassering waarbij hij ook diverse voorwaarden zou opgelegd krijgen.

Hier heeft de beslissing van het Hof nu een streep doorgezet. Het hof vond de manier waarop Dudink zijn slachtoffers heeft opgelicht dusdanig ernstig dat het Hof niet anders kon oordelen dan de reeds opgelegde straf definitief te maken en het verweer te verwerpen.

De raadsvrouw van Dudink pleitte tijdens haar pleidooi op 15 november j.l. dat D. een onvoorwaardelijke celstraf moest worden opgelegd die gelijk is aan de duur van zijn voorarrest met daarboven op een voorwaardelijke celstraf met bijzondere voorwaarden als stok achter de deur. Daartoe heeft de raadsvrouw, kortgezegd, aangevoerd dat de oriëntatiepunten van het Landelijk Overleg Vakinhoud Strafrecht (LOVS) bij een benadelingsbedrag van € 2.109,70 een gevangenisstraf voor de duur van 2 weken tot 1 maand.

Behalve deze zaak in hoger beroep loopt er ook nog een ander hoger beroep bij het Hof in Leeuwarden tegen de veroordeling door de rechtbank in Almelo waar Dudink werd veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 4 jaar waarvan 2 jaar voorwaardelijk en ook moet hij een schadevergoeding aan zijn slachtoffers betalen van 19.372,12 euro waarbij de schadevergoedingsmaatregel is ingesteld en de wettelijke rente.

Het is nog niet bekend wanneer deze zaak plaatsvind maar het zal ergens eerste helft 2020 gaan worden.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?