TBS met dwangverpleging voor Hoornse kopschopper

REGIO – De 22-jarige R.K. uit Hoorn is vanmiddag door de voorzitter van de Meervoudige Kamer veroordeeld tot TBS met dwangverpleging.

K. werd er van verdacht dat hij op 16 september 2016 in een kerk in Hoorn een man tegen het hoofd zou hebben geschopt terwijl deze al hulpeloos op de grond lag. Ook mishandelde K. zijn ex-vriendin en een stom toevallige voorbijganger die ook harde klappen kreeg van K.

Lees ook: Kopschopper hoort tbs met dwangverpleging eisen

De reclassering heeft de handen van de man afgetrokken omdat hij in niets wil meewerken aan zijn verslavingsproblematiek, K. gebruikt veel drugs(wiet) en heeft een psychische stoornis, onderzoeken wijzen uit dat K. autistisch is en last heeft van Borderline waardoor een minste prikkel hem al agressief maakt.  K. is geen onbekende bij justitie. Hij heeft net een PIJ-maatregel van zeven jaar achter de rug (Jeugd-tbs).

Het Openbaar Ministerie eiste 2 weken geleden TBS met dwangverpleging en na lang beraad is de rechtbank meegegaan in deze eis. K. reageerde kwaad en wilde weten hoe lang dit gaat duren waarop de rechter antwoordde dat dit niet aan hem is maar aan de behandelaars van K.

Reageren via facebook