Sinterklaas kwam per trein in Twisk aan.

TWISK – Op zaterdag 16 november kwamen de Sint en de Pieten weer naar Nederland. Het was fris herfst weer, maar wel lekker droog. Om 12.50 uur kwam hij aan per stoomtrein bij het station van Twisk. Vele kinderen en ouders stonden te wachten op de komst van de Sint en zijn Pietermannen. Het Koninklijk Fanfare Korps West-Frisia, onze reporter Doortje Moes en Burgemeester Frank Streng heetten de Sint en zijn Pieten welkom in Twisk. Dit jaar had de Sint ook zijn knuffelhond weer meegenomen naar Twisk en ook nog eens 17 Pieten. Het was wel een rommeltje op het station overal lagen lege dozen en papiertjes. Gelukkig was Robert de Jong namens HVC aanwezig om het perron schoon te maken.

Tekst loopt door onder de foto’s

Na de aankomst op het station stond er een Cabrio (van Tineke en Pierre Voswijk) klaar om de Sint en Doortje te vervoeren naar het Dorpshuis De Nuwe Skool te Twisk waar onze DJ Pedro iedereen stond op te wachten om er een groot feest van te maken. De overige pieten liepen mee in de optocht.

De optocht onder muzikale begeleiding van het Koninklijk Fanfare Korps West-Frisia en de verkeersregelaars ging richting het Dorpshuis te Twisk. Onderweg lagen er langs de kant van de weg allemaal lege dozen. Hoe zijn die daar terecht gekomen? Daar zullen we nooit achter komen. Gelukkig hielp iedereen mee om ze op te ruimen.

Tekst loopt door onder de foto’s

In het Dorpshuis was bij onze DJ enige paniek ontstaan. Zijn vaste presentatrice Petra was er nog niet. Hoe moest het feest nu gepresenteerd worden. Petra was nog nergens gesignaleerd. De DJ kwam op het briljante idee om Doortje te bellen. Zij was op het station de presentatrice. Misschien wist zij waar haar dochter Petra was.

Na 2x bellen nam Doortje eindelijk de telefoon op. Ze vertelde aan de DJ dat Petra niet kwam omdat zij op school zat. Ze moest studeren. Wat nu? Doortje kwam met een geweldig idee. Zij wilde de presentatie wel op zich nemen. Dat was fantastisch. Dan kon het Sint en Pieten Feest toch nog doorgaan.

Tekst loopt door onder de foto’s

Eenmaal aangekomen in het Dorpshuis opende het Koninklijk Fanfare Korps West-Frisia binnen het feest. De Sint kwam even later binnen samen met Doortje. De DJ nam zijn plek weer in achter de draaitafel en startte het feest met geweldige muziek. Tijdens het feest mochten de kinderen vragen stellen aan de Sint en ook met de Sint op de foto.

Tekst loopt door onder de foto’s

Halverwege het feest vroeg Doortje aan de Sint of zij ook in het grote boek staat. De Sint vroeg aan de Hoofd Piet of hij het grote boek wilde geven. De Hoofd Piet pakte uit zijn strooizak het boek. Alleen was het niet het grote boek van Sinterklaas, maar een vogelboek. Oh jee wat was er met het grote boek gebeurd? De Hoofd Piet vertelde dat hij op station een vuilniszak in een oranje rolcontainer had gegooid. Zou daar ook het boek in zitten. Nu was de vraag waar die oranje rolcontainer gebleven is ? Gelukkig stond achter in de zaal Robert van HVC. Hij had ook de rolcontainer bij zich. Robert mocht met de container naar voren komen en daar werd de container leeggehaald. Onderin de container vond de Hoofd Piet een blauwe vuilniszak. En ja hoor het grote boek zat in de blauwe vuilniszak. De Sint was enorm blij en opgelucht. Zo kwam alles toch nog op zijn pootjes terecht.

Vele nieuwe feestnummers galmde door het Dorpshuis. Het werd een super Sint en Pieten feest.

In totaal 107 kinderen en heel veel ouders waren aanwezig in het Dorpshuis om dit sinterklaasfeest mee te vieren. Het was lekker druk in de foyer van het Dorpshuis.

Na een hele gezellige middag (met veel muziek en dans) in het Dorpshuis te Twisk ging de Sint en zijn Pietermannen weer verder het land in. Na het afscheidslied kregen alle aanwezige kinderen een cadeautje van de Zwarte Pieten. Alle kinderen enorm blij en keerde met een blij gevoel huiswaarts. 

Het sinterklaas comité (Petra, Marieke, Leontien, Sandra, Lynda & Jan) willen de volgende mensen: Koninklijk Fanfare Korps West-Frisia, verkeersregelaars Cor Roos, Arjan Metselaar, Leontien Bosma- Goesinnen, Nardus Bosma,  Emile Wit en Vok Kay, stationschef Jan de Jong, treinpersoneel, Doortje Moes, Marco Zweed, Joris Goesinnen, Burgemeester Frank Streng, Petra van de Rest, Bianca Baas, Tiny Werkman, Tineke en Pierre Voswijk, Piet en Riet Zee, Dorpshuis Piet Zee en Ingrid Slotemaker en ’t NUT HEEL HARTELIJK BEDANKEN voor hun hulp bij de Sinterklaas intocht 2019.

Het was al met al een top intocht en Sinterklaas bedankt iedereen die aanwezig was

[signoff]

Reageren via facebook