13.3 C
Medemblik
24 mei 2020 22:50
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik: kans op een bui in de ochtend, soms ook wat zon

MEDEMBLIK – Een hogedrukgebied boven het zuidoosten van Europa en houdt tot en met donderdag een verbinding met een ander hoog op de Atlantische Oceaan, de rugas ligt daarbij net ten zuiden van ons land. Op donderdag beweegt de west-oost georiënteerde rug boven onze omgeving langzaam verder zuidwaarts waardoor de zwakke westelijke stroming geleidelijk al wat toeneemt.

Vandaag is het bij ons wisselvallig, in de ochtend lokaal kans op een bui, vanmiddag opklaringen en krijgen wij ook de zon te zien. De middagtemperatuur loopt op naar rond de 8 graden bij een zwakke tot matige noordwestelijke wind. In de nacht naar dinsdag daalt de temperatuur naar 4 graden en draait de wind wat meer naar het westen.

Dinsdag een kopie van vandaag, overdag overwegend bewolkt, soms wat zonneschijn en met 8 graden zitten we precies op het jaarlijkse gemiddelde voor begin van het winterseizoen.

Kijken wij terug op de herfst van 2019 dan kunnen we concluderen dat die vooral nat is geweest, lokaal is tegen de 200 mm aan regen gevallen, gemiddeld viel er 100 mm aan regen. Opvallend is ook het ontbreken van de herfststormen, wat de wind betreft is de herfst van 2019 erg rustig geweest. Aan de andere kant is er ook redelijk wat zonneschijn geweest.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook