16.4 C
Medemblik
20 mei 2020 23:38
Medemblik Actueel.

Foto: BLoesemgaerde

50 nieuwbouwwoningen Bloesemgaerde Noord Wognum

WOGNUM – De gemeenteraad van Medemblik heeft op 2 februari 2018 de regionale Woonvisie vastgesteld en in deze visie is het lokale programma wonen 2018 t/m 2026 opgenomen waaronder Bloesemgaerde Noord in Wognum.

De gemeente Medemblik kreeg de opdracht mee om voor het jaar 2022 vijfentwintig woningen te realiseren in Bloesemgaerde Noord en kreeg tevens de opdracht om te onderzoeken of dit versneld kon gebeuren om zo in de behoefte aan huurwoningen en sociale koopwoningen te voorzien.

Het college wil nu i.p.v., 25 woningen 50 woningen gaan bouwen waarvan 25% sociale huur, 25% goedkope koopwoningen en 50% middeldure en dure koopwoningen. Maar omdat het gebied buiten bestaand stedelijk gebied ligt zullen de voorbereidingen langer gaan duren dan bij binnenstedelijke locaties. Het college wil nu dat de gemeenteraad kaders gaat vaststellen om eerder te kunnen starten met woningbouw op Bloesemgaerde Noord.

De gemeenteraad zal eind deze maand een beslissing nemen over dit voorstel.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook