14.3 C
Medemblik
10 juli 2020 05:38
Medemblik Actueel.

Onderdijkers de pineut bij aanpassing geboorteakte

MEDEMBLIK – De aktie van VVD-raadslid Jack Stam heeft succes gehad, Jack Stam wilde af van het feit dat bij pas geboren baby’s Medemblik als woonplaats kwam te staan in plaats van 1 van de kernen van de gemeente Medemblik.

Tijdens de commissievergadering aflopen maandagavond is besloten om per 1 januari 2017 dit aan te passen zodat vanaf die datum elk pas geboren kind de echte woonplaats in de geboorteakte komt te staan. Veel inwoners van de gemeente Medemblik waren voorstander van deze aanpassing. Het handmatig invoeren van de woonkern kost ± 5000 euro op jaarbasis omdat dit niet automatisch gedaan kan worden.

Paspoort, ID-bewijs en rijbewijs niet

Op deze 3 dokumenten blijft de naam Medemblik staan, ook al woont de houder van dit dokument in 1 van de kernen van de gemeente Medemblik, dit is een wettelijke eis waar de gemeente Medemblik niet omheen kan.

Onderdijkers de pineut

Voor de Onderdijkers zijn de appels wel erg zuur, Onderdijk is geen aparte kern maar een wijk van Wervershoof en daarom krijgen de pas geboren baby’s in Onderdijk geen Onderdijk in hun geboorteakte maar Wervershoof.  Het besluit dat ergens in de jaren ’70 is genomen gaat niet worden teruggedraaid omdat het simpel weg heel veel geld gaat kosten om dit te realiseren.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?