11.8 C
Medemblik
25 september 2020 21:31
Medemblik Actueel.

Arno van Kampen wil zoveel mogelijk geld ophalen voor het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie. ((Foto: aangeleverd))

Arno van Kampen uit Abbekerk haalt geld op voor het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie

ABBEKERK – Máxima’s helden kerstrit vindt zaterdag 14 december voor de derde keer plaats in Utrecht. Motorrijders verkleed als kerstman of -vrouw komen uit alle hoeken van Nederland om een rit door de Domstad te rijden om vervolgens bij het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie te stoppen.

Alle kerstmannen en -vrouwen zamelen op diverse manieren geld in, dat in de vorm van een cheque aan het Prinses Máxima Centrum wordt overhandigd. Door motorrijders werd in 2017 1.700 euro opgehaald en in 2018 was dit al 14.000 euro. Dit jaar is het streefbedrag door hen gezet op 20.000 euro.

Santa’s ride Abbekerk

Arno van Kampen (49) uit Abbekerk ondersteunt deze actie en begon zijn eigen lokale campagne, namelijk Santa’s ride Abbekerk. “Ik heb sinds zondag 3 november voor een deel mijn motor versierd in een kerst-uitrusting om er een rijdend reclame-voertuig van te maken, om zodoende aandacht te vragen voor deze actie. Elke week worden er meer versiering aan toegevoegd”, vertelt Arno.

Dierbaren verloren

Arno’s betrokkenheid tot de actie Máxima’s helden kerstrit komt voor uit het feit dat hij zowel zijn vader als schoonmoeder verloor aan kanker. “Als volwassene was dit moeilijk te bevatten, want het gebeurt immers altijd bij een ander…. Hoe moet het dan zijn om als ouder het bericht te krijgen dat je kind die ziekte heeft en jouw zoon of dochter zo te zien lijden? Mijn maag draait al om bij de gedachte dat dit mijn gezin zou treffen”, redeneert Arno.

Glimlach

De Abbekerker merkt nu al dat zijn verschijning een glimlach teweeg brengt bij mensen. “Sommigen vragen of ze een foto kunnen maken, Wanneer wij als motorrijders een kind en familie voor maar heel even deze ziekte laten vergeten, het spontane en enthousiasme voor heel even weer terug brengen en bij iedereen een glimlach op het gezicht toveren en daarmee een mooi geldbedrag ophalen… dan is onze missie geslaagd! Een herinnering maken die voor eeuwig voortleeft”, glimlacht Arno.

Motorzaken

De motor rijdende kerstman brengt nu al alle motorzaken in de verre omgeving, onder meer Alkmaar, Enkhuizen en Hippolytushoef, een bezoek om een bijdrage te vragen voor deze actie. “Deze bedrijven krijgen een flyer die hen bedankt voor hun bijdrage die tevens ook bekendheid geeft over de actie aan andere motorrijders. Zo probeer is zoveel mogelijk ‘motorvrienden’ te bereiken om zo’n groot mogelijk bedrag binnen te halen.

Prinses Máxima Centrum

Jaarlijks krijgen ongeveer zeshonderd kinderen in Nederland kanker. Nog steeds overlijdt één op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. Daarom namen ouders en zorgprofessionals meer dan tien jaar geleden het initiatief voor één nationaal kinderoncologisch centrum: het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Een uniek centrum waar alle hoog complexe zorg en research voor kinderen met kanker bij elkaar komt, met maar één missie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven.

Collecteren

Arno bezoekt van 7 tot en met 13 december, als kerstman op een fors versierde motor, met slingers, lichtjes en muziek, diverse bedrijventerreinen in de regio. “Ik vraag dan bedrijven om een donatie. Voor bedrijven geldt dat een factuur ervoor zorgt dat het bedrag fiscaal aftrekbaar is. Bedrijven die doneren komen met naam en toenaam met foto op mijn Facebook groep: Santa’s ride Abbekerk. Diezelfde week collecteer ik op dezelfde wijze in de avonden in Abbekerk.

Santa’s ride

De kerstman rijdt 14 december met meerdere verklede kerstmannen (sommigen als superheld) op hun versierde motoren naar Utrecht. “Wie geïnteresseerd is om mee te rijden, meld je dan aan. Je hebt alleen een motor en een kerstkostuum nodig. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Meerijden? Verzamelen bij de Mc Donalds langs de A7 ter hoogte van Hoorn. De stoet kerstmannen en -vrouwen rijden dan gezamenlijk naar de Domstad. Mensen kunnen ons dan uitzwaaien en het vastleggen op foto of filmen. Onderweg pikken we langs de A7 en A8 andere kerstmannen op, in een soort van Santa’s ride. Het tijdstip maak ik later op mijn Facebookgroep bekend.”

Facebook

Belangstellenden kunnen op de hoogte blijven van Arno’s actie. “Ga naar de Facebookpagina: Santa’s ride Abbekerk. Een donatie geven kan natuurlijk altijd via www.maximasheldenkerstrit.nl. Tot nu toe heb ik ruim 2.500 euro opgehaald, maar ik ga ervoor om als kerstman nog veel meer binnen te halen”, zegt hij vastberaden.

Filmpjes

Als mensen nieuwsgierig zijn naar Máxima’s helden kerstrit, kijk dan de hartverwarmende filmpje via YouTube: Ho! Ho! Ho! against child cancer. “Ik wens iedereen bij voorbaat een gelukkig, maar bovenal een gezond 2020 toe”, besluit Arno.

Via Mediapartner: Rodi Media

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?