Molen de ‘Ambtenaar’ verliest delen van de wieken

MEDEMBLIK – Siem Zeilemaker van Progressief Westfriesland heeft vragen gesteld aan het college van Hollands Kroon omdat er volgens geruchten delen van de wieken van de Ambtenaar zouden zijn afgevallen.

Om zekerheid te krijgen vraagt Siem Zeilemaker dan ook aan Hollands Kroon of dit correct is. Als er bij de Ambtenaar delen van de wieken, en van vooral bij de uiteinden, zie foto, afbreken dan is dit levensgevaarlijk. De uiteinde van de wieken bereiken een enorme snelheid, zeker met de wind van de afgelopen weken. De stukken die dan afbreken kunnen dan honderden meters ver worden weggeslingerd.

Foutje bedank…

De molen is vanaf dag 1 al onderwerp van vele gesprekken, zo blijkt dat door door een hiaat in het bestemmingsplan de eigenaar van de molen, IE Projects BV,  de enkele molen als windpark aangemerkt kon krijgen waardoor de hoogte bijna 200 meter en bijna 8 megawatt aan stroom zou gaan opwekken, legaal bleek te zijn. De molen werd in 1 klap de grootste van Europa en bij helder weer zelfs zichtbaar vanuit Urk.

Vooral de financiering van de molen vinden wordt door veel mensen afgekeurd, een clubje van bankiers verenigd in VOF de Ambtenaar betaalden ruim 15 miljoen euro voor de molen en dankzij vele subsidies en fiscale voordelen heeft vooral de projectontwikkelaar miljoenen euro’s aan de molen verdiend.

 

Reageren via facebook