Medemblik Actueel.

Strijdbaar SEW pakt verdiend punt tegen V&L Geleen

WOGNUM – De dames van Westfriesland/SEW hebben in een zinderende wedstrijd verdienstelijk gelijk gespeeld. Tegen V&L uit Geleen kwam de ploeg van Arthur Langedijk geregeld op achterstand maar geleid door strijd en passie werd er een remise behaald, 28-28. Domper op de feestvreugde was het uitvallen met een knieblessure van de uitmuntende keepster Alyssa Vriend. 

Handhaving op het hoogste niveau met daarbij het inpassen van jeugdige talenten en die klaar stomen voor het grote werk, dat is de missie voor dit seizoen van coach Arthur Langedijk en hij doet dat met verve. Ook gisteravond schroomde hij niet om maar liefst vier A-junioren in te passen en veel speeltijd te geven. Toch was het eerste kwartier van de wedstrijd slordig te noemen want het leek bij vlagen wel Ren Je Rot op de kunststofvloer in Wognum.

Halverwege het eerste bedrijf herpakte Westfriesland/SEW zich en wist een achterstand van vijf punten weg te werken tot 1 bij de rust, 9-10. Oom de start van de tweede helft was niet super en moest de gedreven oefenmeester snel een time out nemen om de puntjes weer op de i te zetten en dat lukte. Het resulteerde in een gelijk opgaande strijd met de Limburgse dames van V&L.

Tekst loopt door onder de foto’s

In het laatste deel van de wedstrijd besloot de coach van SEW met een extra aanvalster te gaan spelen en dit staaltje “power play” sorteerde effect want een kleine achterstand werd weg gepoetst. In de ultieme slotfase kreeg Maxine Drent van V&L een rode kaart en de toegekende strafworp werd bekwaam door Britt Koopman benut voor de 28-28 eindstand.

Na afloop sprak onze verslaggever met Zoë van Giersbergen van Westfriesland/SEW en haar trainer/coach Arthur Langedijk.

De gehele wedstrijd kunt u hier terugkijken

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook