Onrustig VVW verliest van reserves Kwiek

WERVERSHOOF – En weer trok VVW aan het kortste eind. Daar waar de dames uit Wervershoof  de midweekse bekerwedstrijd tegen streekgenoot SEW2 nog glansrijk wist te winnen (20-11, red.) ging het in de slotfase helemaal mis met de ploeg van Fred Stuurman, 29-31, en bivakkeren nog steeds in de onderste regionen van de competitie. 

Het vertrouwen was aanwezig op een goed resultaat want het behalen van de volgende bekerronde, waarin VZV2 op bezoek komt, had de ploeg het juiste zetje gegeven om de negatieve reeks van wedstrijden te doorbreken. Met vooral snelle omschakelingen werd er halverwege de eerste helft een gat van vier punten geslagen, 10-6, maar Kwiek 2 uit Raalte is geen katje om zonder handschoenen aan te pakken.

De ruststand werd 15-12 maar direct bij aanvang van het tweede bedrijf verdampte die voorsprong als sneeuw voor de zon, 19-19. Bij vlagen was de wedstrijd spijkerhard en had scheidsrechter Barnard de grootste moeite om het in goede banen te leiden.

Meest typerend was wel het moment bij de stand van 23-21 toen Jamilla Grooteman een enorme zwieper kreeg tijdens een break. Daar waar rood gerechtigd zou zijn werd slechts een gele kaart getoond. VVW was enigszins aangeslagen maar knokte voor elk punt. Het scoreverloop bleef gelijk opgaan, 28-28, en de tijd werd de grootste vijand voor beide ploegen.

En toen ging het mis in de slotfase. VVW begon zeer gehaast en onrustig te spelen wat de ploeg uit Raalte in de kaart speelde en de wedstrijd met 29-31 naar zicht toe trok.

Na afloop sprak onze verslaggever met Daphne Reus van VVW en coach Fred Stuurman.