12.5 C
Medemblik
8 juli 2020 03:31
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik: nevelige start daarna zonnige perioden

MEDEMBLIK – Aan de oostflank van een sturend laag zuidwest van Engeland wordt met een zuidelijke stroming boven onze omgeving zachte lucht aangevoerd. Het sturende laag verplaatst zich gedurende de dinsdag richting Engeland en blijft daar tot de nacht naar vrijdag liggen. Hiermee krijgt ons land tot en met vrijdag met overtrekkende frontale zones te maken. In de loop van vrijdag trekt het laag al opvullend via ons land naar Duitsland. Een volgend lagedrukgebied, geassocieerd met uitzakkende Groenlandse kou, trekt zaterdag onder ons land door naar Frankrijk, hetgeen een tijdelijke noordoostelijke stroming oplevert.

Vandaag start lokaal met nog wat laaghangende bewolking maar als die eenmaal is opgelost krijgt de zon de overhand al blijft er nog wel wat bewolking aanwezig. De middagtemperatuur loopt op naar 7 á 8 graden bij een zwakke zuidoostelijke wind. In de nacht naar maandag neemt de kans op mist weer toe en daalt de temperatuur naar 5 graden.

Maandag overdag vrij veel bewolking maar wel zo goed als droog, de temperatuur loopt op naar 8 graden bij een zwakke zuid/zuidoostelijke wind, maandagavond neemt de kans op wat lichte neerslag wel toe en in de nacht naar dinsdag kan er ook wat neerslag gaan vallen.

Na maandag elke dag wel kans op wat neerslag, overdag rond de 10 graden en in de nachten rond de 8 graden. De wind blijft eerst nog uit het zuidoosten waaien maar draait na donderdag naar het westen/noordwesten.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?