Winst en derde plaats Bente kerkhoff tijdens de vierde KNSB Baancompetitie

OOSTWOUD – Tijdens de vierde KNSB Baancompetitie wedstrijden in Rijssen heeft Oostwoudse Bente Kerkhoff weer uitstekend gepresteerd. Op de sprint werd zij achter winnares Maya de Jong en de nr. 2 Berber Vonk keurig derde.

Op de puntenkoers wist zij wel de winst te pakken maar gemakkelijk ging het niet. De koers werd vanaf de start hard gemaakt door de vele aanvallen, vooral Maya de Jong, Lianne van Loon en Berber Vonk legden het peloton het vuur aan de schenen. Na 18 ronden vond Bente kerkhoff het wel genoeg en ging er alleen vandoor maar waar het tijdens het NK wel lukte wist ze deze keer niet uit de greep van het peloton te blijven en werd dus weer achterhaald.

Maya de Jong schakelde zichzelf uit voor de overwinning omdat zij op 1 ronde werd gereden en daardoor haar punten verloor. In de laatste ronde ging Bianca Roosenboom nog alleen op avontuur waarop Bente Kerkhoff direct reageerde door er achteraan te sprinten maar kwam net tekort om de overwinning op te eisen en kwam als tweede over de finish waardoor zij op een gelijk aantal punten kwam als Berber Vonk maar omdat die achter Bente Kerkhoff over de finish kwam de nr. 2 werd voor Bianca Roosenboom.

[signoff]

Reageren via facebook