Twan Berlijn pakt mooie 5e plaats KPN Marathon Cup Haarlem

MEDEMBLIK – Direct vanaf de start ging het gas er volop maar de schaatsers in de beloften divisie hielden het niet vol zodat de wedstrijd er 1 werd van dan weer rustig schaatsen en felle tempo versnellingen.

Ruud Slagter, leider in het tussenklassement, had vorig weekend een wat mindere avond maar zette dit zaterdagavond prima recht door achter winnaar Harm Visser, die hem in de laatste meters voor de finish nog voorbij wist te sprinten, te eindigen en zo zijn leidende positie wist te verstevigen.

Slagter probeerde solo over de finish te komen door direct na de bel van de laatste ronde te ontsnappen en dat leek ook te lukken tot de laatste bocht toen Harm Visser hem nog wist te verschalken en de zege wist te pakken. Tom den Heijer uit Gouda wist de derde plaats voor zich op te eisen.

Medemblikker Twan Berlijn kwam op een mooie 5e plaats over de finish wat gelijk is aan zijn beste resultaat voor dit seizoen is, Gert Jan van Diepen uit Wervershoof kwam als de nr. 10 over de finish.

De volgende wedstrijd is op zaterdagavond 7 december op de ijsbaan van Alkmaar.

[signoff]

Reageren via facebook