Irene Schouten: “zelf schuldig aan de derde plek, had beter gemoeten”

ANDIJK/SALT LAKE CITY – De 3e plaats was deze keer het maximale haalbare voor Irene Schouten op de het WK op het onderdeel massastart. tot 2 ronden voor het einde deed ze nog volop mee om de eerste plaats maar liet zich daarna piepelen en kwam opgesloten te zitten en miste zodoende de slag om de winst.

De winst ging naar haar grootste tegenstandster de Canadese Ivanie Blondin die toch nog ruim voor de nummer 2, Kim Bo-reum de winst wist te pakken, en Irene op de derde plaats. Irene Schouten geeft zichzelf de schuld van deze deceptie, ,,Ik ben echt pissed off, dan mag je op 3 afstanden rijden en dan heb je 3x niks, daar kom ik hier niet voor” vertelde ze voor de camera van de NOS, ze was de favoriet voor de wereldtitel en gedurende de race had het er ook alle schijn van dat ze haar titel zou prolongeren.

Maar Irene kan toch met trots terugkijken op haar optreden in Salt Lake City, op zowel de 3000 en 5000 meter wist ze de zevende plaats te pakken, en op de 5000 meter wist ze zelfs haar persoonlijk record met ruim 4 seconden te verbeteren, al denk ze daar zelf dus anders over.

Reageren via facebook