Gouden Irene Schouten op de massastart

INZEL – Irene Schouten heeft op magistrale wijze de mass start gewonnen bij het WK afstanden in Inzel.

De rijdster uit Andijk ronde het goede werk van teamgenoot Melissa Wijfje in de slotfase knap af. Ze zette de eindsprint vroeg in en bleef Ivanie Blondin en Elizaveta Kazelina ruim voor.

“Ik weet dat ik een van de besten ben, maar het moet wel je kant opvallen”, zei Schouten bij de NOS. “We hebben gecontroleerd gereden en hadden vanaf het begin een plan. Het was ook in ons voordeel dat er vanaf het begin goed doorgereden werd.”

Het is de tweede keer in haar carrière dat Schouten de wereldtitel voor zich opeist. De eerste keer was in 2015, het jaar waarin het nummer voor de eerste keer op het WK-programma stond. Bij de Winterspelen vorig jaar in Zuid-Korea behaalde ze brons op dit nummer.

[signoff]

Reageren via facebook