Weerbericht Medemblik: Bewolkt met kans op een bui

MEDEMBLIK – Uitzakkende kou afkomstig van het gebied tussen IJsland en Groenland veroorzaakt boven onze omgeving een hoogtetrog met NW-ZO georiënteerde as. De trog krijgt 11 november een afgesnoerd hoogtelaag net noord van onze omgeving. Op dat moment zien we aan de grond een laag boven Engeland met bijbehorende frontaal systeem over ons land.

Vandaag is het overwegend bewolkt, uit deze bewolking valt soms wat neerslag, maar de zon krijgt ook zo nu en dan even de kans om zich te laten zien. De middagtemperatuur loopt op naar 10 graden bij een meest matige wind uit het zuiden/zuidwesten die vanavond wat meer naar het  zuidwesten gaat draaien en afneemt tot zwak/matig, het klaart vannacht ook op waardoor de temperatuur flink naar beneden gaat naar een graad of 3, lokaal kan het op klomphoogte een graadje gaan vriezen.

Zondag is het is er meer ruimte voor de zon maar veel warmer dan een graad of 8 gaat het niet worden. De wind is zwak/matig en waait uit het zuidwesten. Na zondag is het maandag met 7 graden frisjes en is er ruimte voor de zon maar vanaf de middag neemt de kans op een bui toe.

[signoff]

Reageren via facebook