Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht Medemblik – vrij veel bewolking en kans op wat neerslag

MEDEMBLIK – Tot ziens zomer 2018, iets dat wij nu wel met zekerheid kunnen schrijven. De hitte van de afgelopen dagen zijn historie en vanaf vandaag zal de temperatuur enkel nog maar naar beneden gaan.

Vandaag valt het met de temperatuur nog wel mee, vanmiddag loopt het kwik op naar een graad of 17 bij een matige wind uit het noord/noordoosten. Uit de aanwezige bewolking kan een enkel spatje regen gaan vallen maar reken niet op enorme hoeveelheden. In de nacht naar vrijdag daalt het kwik naar 7 graden . 

Vrijdag is er iets meer ruimte voor de zon en met 15 graden zitten wij precies op het jaarlijkse gemiddelde voor 19 oktober. De wind waait nog steeds uit het noordoosten en is ook nog steeds matig van kracht, 3Bft. In de nacht naar zaterdag draait de wind naar het zuiden en zwakt af naar zwak 2Bft en gaat het ook opklaren waardoor de temperatuur daalt naar rond de 5 á 6 graden.

Het bericht gaat verder onder de afbeelding

Vrij zonnig weekend

Zaterdag begint frisjes maar loopt daarna op naar een graad of 15 in de middag, de wind is zwak van kracht 2Bft. De bewolking overheerst maar er is nog wel voldoende ruimte voor de zon.  Zondag is er veel meer ruimte voor de zon, draait de wind naar het zuidwesten en loopt de middagtemperatuur op naar 16 graden.

Na het weekend gaat de temperatuur overdag flink naar beneden. Overdag wordt het niet veel warmer dan 13 graden en in de nachten daalt het kwik naar de 6 á 7 graden. De laatste week van oktober lijkt frisjes te eindigen met overdag temperaturen van rond de 10 graden en een fors stijgende kans op neerslag.

Reageren via facebook