Weerbericht Medemblik: zomers warm maar vanavond (onweers)buien

MEDEMBLIK – Het spectaculaire onweer bereikte ons net niet, activeerde het nog boven het Markermeer volop, boven Hoorn nam de energie snel af en daarna was het over en uit met de pret.

Vandaag is de overgangsdag van tropische heet weer naar wat meer normalere temperaturen voor de tijd van het jaar. Vandaag hebben we nog eerst te maken met veel zon maar de eerste tekenen van de weersomslag laten zich al zien in de vorm van stapelwolken. De middagtemperatuur loopt nog op naar een graad of 26, ruim 4 graden minder dan dinsdag toen de temperatuurmeter 31 graden aantikte. De wind is gedraaid van oost/zuidoost naar west/zuidwest en is overwegend zwak tot matig van kracht.

Vanavond trekt de bewolking helemaal dicht en komen de eerste regen- en onweersbuien onze provincie binnen. Deze buien kunnen lokaal voor veel regen, hagel en rukwinden gaan zorgen. Vannacht koelt het af naar 14 graden waar het in de nacht van dinsdag op woensdag om 2 uur ’s nachts nog bijna 25 graden was.

Donderdag is het gedeeltelijk bewolkt, overdag 22 graden bij een matige wind uit het westen/zuidwesten, en het blijft zo goed als droog. Vrijdag overdag 23 graden nog steeds een matige zuidwestelijke wind.

[signoff]

Reageren via facebook