Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht Medemblik: zonnig, later stapelwolken en mogelijk een bui

MEDEMBLIK – Een laatste stuiptrekking van het tropisch weer voor vandaag. We gaan ons opmaken voor zeker twee weken van wat meer wisselvallig weer waarbij de temperaturen zich op een wat meer normalere niveau bevinden.

Vandaag is het overwegend zonnig maar in de loop van de dag ontstaan er wat stapelwolken die mogelijk kunnen uitgroeien tot een regen- of onweersbui waarbij ook windstoten kunnen gaan voorkomen. Vanavond en vannacht neemt de kans op een regen- of onweersbui verder toe. De middagtemperatuur wordt opgestuwd naar de 27 á 28 graden maar lokaal kan de tropische waarde van 30 graden nog worden gehaald.

De wind is overwegend matig van kracht en waait uit het zuiden/zuidoosten maar draait vanavond naar het zuidwesten. In de nacht naar woensdag kunnen er enkele buien vallen en daalt het kwik naar 16 graden.

Woensdag is het overwegend bewolkt met maar af en toe wat ruimte voor de zon, er vallen over de dag een paar buien mogelijk met een enkel klapje onweer. De middagtemperatuur ligt met 21 graden vrijwel op het jaarlijkse gemiddelde. De wind is matig maar tijdens een bui vrij krachtig en waait uit het zuiden/zuidwesten. In de nacht naar donderdag daalt het kwik naar 15 graden.

Donderdag ook buien maar is er wel weer wat meer ruimte voor de zon, overdag 22 graden en in de nacht naar vrijdag dalend naar 16 graden. De wind blijft uit de zuidwesthoek waaien maar draait ’s avonds naar het westen.

Vrijdag ook buien, en met 21 graden in de middag en 16 graden in de nacht naar zaterdag zijn de hittehaters weer in het voordeel. De wind draait in de loop van de dag van west naar noordwest en in de nacht naar zaterdag draait de wind nog wat meer richting het noorden maar blijft overwegend matig van kracht.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageren via facebook