Medemblik Actueel.

ChristenUnie Hoorn verbaast over autoverkeer tijdens Koningsdagmarkt

HOORN – De fractie van de ChristenUnie in Hoorn is hoogst verbaast over het feit dat tijdens de afgelopen vrijmarkt tijdens Koningsdag in april de auto’s gewoon tussen de mensenmassa konden rijden. Toen de ChristenUnie ging navragen of dit gewenst was bleek dat er meerdere zaken mis zijn gegaan.

Geen borden

Zo stonden er geen borden en als er wel bewijzeringsborden stonden, stonden die op een verkeerde plaats. Ook was op sommige plekken geen personeel aanwezig om toezicht te houden en te handhaven. Het personeel dat wel aanwezig was beschikte volgens de ChristenUnie niet over voldoende informatie om te kunnen handhaven. Dit heeft geleid tot een situatie die naar mening van de ChristenUnie als onveilig moet worden beschouwd, zij wijst hierbij naar de situatie bij Pinkpop waar tijdens een incident zelfs slachtoffers zijn gevallen.

Afsluiting

De ChristenUnie wil nu dat tijdens evenementen het evenementengebied wordt afgesloten voor autoverkeer om zo ongelukken te voorkomen maar ook om kwaadwillenden voor te zijn onschuldige burgers schade te willen toebrengen. Om deze wens kracht bij te zetten komt de ChristenUnie met een viertal vragen aan het college:

  1. Is het college op de hoogte van hierboven geschetste situatie tijdens de vrijmarkt op Koningsdag?
  2. Wat is de reden dat deze onveilige situatie is ontstaan?
  3. Zijn er duidelijke richtlijnen met betrekking tot de afsluiting van gebieden voor autoverkeer tijdens evenementen waar veel mensen bijeen komen? Hierbij gaat het niet alleen om de vrijmarkt op Koningsdag, maar ook bij evenementen als de Kermis, jaarlijkse vuurwerk, stadsfeesten enz. Indien die er niet zijn, kunt u er dan voor zorgen dat die er wel gaan komen?
  4. Hoe gaat het college er voor zorgen dat bij komende evenementen wel adequaat wordt opgetreden en zal worden gehandhaafd?

Het college heeft twee weken de tijd om op deze vragen te reageren.

Reageren via facebook