18.3 C
Medemblik
3 juli 2020 12:07
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik: veel zon maar frisjes

MEDEMBLIK – Het hogedrukgebied, dat de voorgaande dagen het weer bepaalde, verliest op vrijdag de invloed op het weer in onze regio. Een aanvoer van storingen bepaalt vanaf vrijdag het weer. In het weekeinde komt een hogedrukgebied boven de Britse Eilanden te liggen. Dit zorgt op vrijdag voor een overgang naar zachter, maar wisselvallig weer.Vandaag is er, op een enkel wolkje na, veel zonneschijn. Door aanvoer van droge maar frisse lucht uit het oosten van Europa zal het vanmiddag ondanks de vele zonneschijn niet veel warmer dan een graad of 9 gaan worden. In de nacht naar donderdag daalt de temperatuur richting de 4 graden en is lokaal op klomphoogte lichte vorst mogelijk.

Na woensdag is donderdag ook nog een frisse dag met veel zon. Overdag een graad of 7 en in de nacht naar vrijdag dalend naar 4 á 5 graden met kans op vorst op klomphoogte. Er waait een matige wind uit het oosten die in de nacht naar vrijdag draait naar het zuidoosten.

Verwachting t/m vrijdag 1 november

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook