17.5 C
Medemblik
14 juli 2020 05:18
Medemblik Actueel.

Foto: Marlies Kaptijn

VVW dames 2 verliezen van nieuwkomer VZV

‘T VELD – Afgelopen zaterdag vond de uitwedstrijd in ’t Veld tegen nieuwkomer in de tweede divisie V.Z.V DS2 plaats. Een spannende wedstrijd omdat V.Z.V tot nu toe goede zaken doet in de tweede divisie en daarbij is het altijd al een beetje een derby geweest.

Verslag aangeleverd

Om 20.45 uur klonk het fluitsignaal nadat het eerste van V.Z.V won van Quintus na een mooie wedstrijd in de eredivisie. Wij begonnen niet scherp en fanatiek genoeg waardoor we snel 5-1 achterstonden. De omschakeling was niet snel genoeg, er stond geen team en we rondde niet goed af. Het leek alsof het door de hars kwam, maar als je inmiddels jaren met hars uitspeelt, kun je dat niet meer de schuld geven. We waren gewoon niet wakker.

Na 6 minuten scoorden wij ook pas onze eerste goal en de tweede volgde in de 9e minuut. Daar ging het al mis. Na 15 minuten hadden we door dat het op deze manier niet ging werken. Er moest een tandje bovenop en we moesten scherper worden. Maar de doelpunten kwamen niet gemakkelijk. Zo stond het na 20 minuten 13-5. De gedachte dat we afgeslacht zouden worden kwam bij onze spelers even op. Maar vanaf dat moment veranderde het spel ook.

Na goals van Beau, die overigens gisteren na een jaar eruit te hebben gelegen door een kruisbandblessure weer speelde, Annabel, Daphne H en Jamilla kwamen we dichterbij en werd het gat kleiner. De dekking stond eindelijk als een huis zoals het de afgelopen weken ook stond. Er werd gewerkt, gevochten en gestreden. Werken als een team en werken voor elkaar, dat had vanaf minuut 1 gemoeten, maar helaas kwam dit besef te laat.

Met rust stond het scorebord op 19-12. We waren begonnen met een inhaalslag, maar of het verschil te groot was om dit om te zetten tot winst, konden we alleen maar in de tweede helft bewijzen door vol gas te gaan.

In de rust besproken dat we minder gehaast moesten handballen. Sneller moesten schakelen want we wisten vooraf al dat V.Z.V 2 snel in de omschakeling naar voren is en minder snel in de omschakeling naar de dekking. Ons spelletje naar voren moest sneller, maar in de aanval moest het minder gehaast maar gestructureerd.

Zo startte we de tweede helft dan ook scherp en waren de eerste drie goals van onze kant. Na 5 minuten had V.Z.V 2 nog geen een keer gescoord en wij brachten de stand naar 19-15. Helaas ging het niet op deze manier door want ook V.Z.V wist het net weer te vinden.

Na 15 minuten stond de stand weer op 24-18. Er werd gewerkt en geknokt, maar er was ook te veel balverlies waardoor V.Z.V weer in de aanval kon. Ook wij wisten af en toe de snelle break te vinden, zo scoorde Daniëlle twee keer achter elkaar vanuit een break, en door snelle aanvallen van Rowie, Sanja en Daphne H kwamen we dichtbij.

Maar V.Z.V bleef ook scoren en liet zich niet kennen. De eindstond was uiteindelijk 31-26. Een goede tweede helft die winnend werd afgesloten, maar helaas hebben we deze wedstrijd de eerste 15 minuten weggegeven waardoor we dit gat niet konden dichten.

Komend weekend zijn wij vrij. De week daarna op 27 oktober spelen wij de thuiswedstrijd tegen Geel Zwart DS1. Hopelijk zien wij jullie allemaal op de tribune in De Dars!

Doelpunten: Daniëlle 4, Daphne H 4, Jamilla 4, Beau 3, Sanja 3, Rowie 2, Annabel 2, Suze 2, Fanny 1 en Daphne R 1.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?