23.1 C
Medemblik
14 augustus 2020 06:36
Medemblik Actueel.

HVC wil afvalstoffenheffing in 2020 fors verhogen

MEDEMBLIK – Was er eerst jubelstemming over de verlaging van de afvalstoffenheffing in de gemeente Medemblik met ruim 40 euro, die vreugdestemming wordt keihard de kop ingedrukt door HVC nu die ineens met het bericht komen dat volgend jaar de kosten voor HVC fors gaan stijgen en dat dit zal worden doorberekend aan de inwoners van hun bedieningsgebied.

HVC spreekt vooral over de hogere verwerkingskosten en lagere opbrengsten, vooral die van oud papier is sterk gedaald. Het voordeel dat de gemeenten dachten te hebben valt daarom vrijwel geheel weg.

Els van den Bosch (CDA) “Voor de zomer is ons verteld, dat de kosten in onze gemeente Medemblik eerst dalen met € 43  en vervolgens met € 66 per woonhuisaansluiting” .

De nieuwe DVO zou volgens haar  variëren tussen de 195-245 euro en dan dalen naar ca. 201, variërend tussen de 193 en 215 afhankelijk van gemaakte afspraken. Daarbij werd meteen verteld dat a. de afvalstoffenbelasting omhoog gaat en b. er sprake is van hogere inzamelkosten van restafval en oud papier en dat er daarnaast  sprake is van hogere indirecte kosten zoals overhead.

Ed Meester (CDA) is daarom niet volledig verrast door het bericht aan de gemeenteraden over de kostenstijgingen temeer omdat dit aan de verwerkingskant een landelijke trend is. Meester: “We vinden het een goede zaak dat de portefeuillehouders opnieuw in gesprek zijn gegaan met HVC en hopen op korte termijn de uitkomsten van dit overleg tegemoet te zien”.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?