16.6 C
Medemblik
21 september 2020 11:35
Medemblik Actueel.

Museum van de 20e eeuw: Carlo & Irene, de Pittige TELEKIDS Collectie

HOORN – Op 2 oktober 2019 is het 30 jaar geleden dat het legendarische kinderprogramma van Carlo en Irene van start ging bij RTL 4 en is het 20 jaar geleden dat het stopte. Een mooie datum om eens terug te blikken. Daarom gaat vanaf  4 oktober  2019 t/m 21 juni 2020 in het Museum van de 20e eeuw in Hoorn de schatkist van 10 jaar Telekids open. De leukste fragmenten en mooi bewaarde memorabilia zullen interactief ten toon worden gesteld zodat de miljoenen kijkers van het RTL 4 programma Telekids van toen hun herinneringen kunnen herbeleven.

Alle pittige hoogtepunten komen voorbij ; het eenzame begin van RTL in Luxemburg, het ontstaan van het duo, de bonte zaterdagochtend, de films, het droomhuwelijk, de Megadagen, de typetjes, de liedjes, Pittige Tijden, beelden achter de schermen, de Pittige Popconcerten en de afscheidsshow op 2 oktober 1999 en nog veel meer.

Met Telekids is voor ons alles begonnen. Onze TV carrières  en onze liefde voor elkaar als duo. Nog dagelijks worden wij aangesproken door de kinderen van toen over hoe zij ooit zo enorm genoten hebben van de Telekids ochtenden. Echt geweldig dat er na al die jaren een overzichtstentoonstelling komt van die legendarische tijd

Carlo & Irene

Hilarische fragmenten van het legendarische setje komen regelmatig voorbij op nostalgiesites als Forever Telekids, Wij houden van The’90 en EnToen.TV. De aandacht op social media en de vraag om fragmenten en verhalen zijn directe aanleiding geweest voor deze bonte expositie.

Meer dan 60.000 bezoekers komen jaarlijks naar Hoorn voor de exposities in het Museum van de 20e eeuw. In dit jubileumjaar, het museum viert op 1 april a.s. ‘t 25 jarig bestaan, zal Telekids in het najaar de legendarische tv-held Floris opvolgen met een mega-gezellig overzicht van 10 jaar onvergetelijke kindertelevisie.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?