27.6 C
Medemblik
7 augustus 2020 11:13
Medemblik Actueel.

v.l.n.r. Jaap Meester, Hans Bleeker en Sjaak Jong. (Foto: aangeleverd)

Tentoonstelling ‘Wie Skroift die Bloift’ Huis van Oud Wognum

WOGNUM – Wie zondag 23 april vanuit Wognum naar de dijk reed, zag op de weg tal van West-Friese kreten staan, zoals ‘Merakels mooi’, ‘Op roet’ en ‘Best gaan’. Voorbodes van de opening van de nieuwe tentoonstelling Wie skroift die bloift in het gezellige museum Huis van Oud.

Dagboek, Pieter Groot Dz.

Aanleiding voor dit thema is de nieuwe uitgave van de Historische Stichting De Cromme Leeck, het Dagboek Pieter Groot Dz. Over schrijven gaat het dus op de stallen én over lezen, maar ook boekdrukken en boekbinden komt aan de orde. Veel persoonlijke documenten maken het tot een boeiend geheel.

Voorzitter van de vereniging, Ina Broekhuijzen, nam een kort interview af aan regionale schrijvers Jaap Meester, Hans Bleeker en Sjaak Jong. Jaap en Hans lazen bovendien een gedicht voor, respectievelijk over het Huis van Oud en over schrijven.

Het Huis van Oud, Grote Zomerdijk 33 in Wognum, is elke zondagmiddag en tweede pinksterdag open van 14.00 tot 17.00 uur. Entree: 1 euro. Groepen op afspraak (arrangement met appeltaart en rondleiding: 5 euro), inlichtingen Bets Tool, tel. 0229-573397 of k.b.tool@outlook.com.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?