20.4 C
Medemblik
22 mei 2020 12:52
Medemblik Actueel.

Medemblik handhaaft verbod op gezichtsbedekkende kleding

MEDEMBLIK – Sinds 1 augustus van dit jaar is de weg op gezichtsbedekkende kleding in werking, dat houdt in dat mensen die het gezicht deels bedekken door het dragen van bv. een boerka, helm, bivakmuts of nikab deze af te doen als zij een overheidsgebouw binnentreden.

De gemeente Medemblik laat weten dat zij de wet zullen handhaven en dit persoon dan verzoeken om de gezichtsbedekkende kleding te verwijderen, mocht een vrouwelijke bezoeker dit om religieuze redenen niet willen doen dan biedt de gemeente Medemblik een alternatief door bijvoorbeeld met deze bezoeker in een aparte ruimte door een vrouwelijke collega of een afspraak elders op kosten van de bezoeker. Mocht de persoon weigeren de gezichtsbedekkende kleding te verwijderen dan zal deze het pand moeten laten, desgewenst onder begeleiding van de politie.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook