5.8 C
Medemblik
3 december 2020 14:22
Medemblik Actueel.

Foto: Erik de Ruijter

Rob Hartog bereidt zich voor op British Supersport races in Assen

ABBEKERK – Rob Hartog rijdt dit weekend voor Gearlink Kawasaki in de British Supersport klasse. Het was vandaag even wennen voor Hartog op deze voor hem nieuwe motor en hij kwam tot een tiende en dertiende tijd in de vrije trainingen. Zowel zaterdagmiddag als zondagmiddag rijdt de coureur uit Abbekerk een race op het TT Circuit Assen.

Debuut Hartog

Rob Hartog maakte zijn debuut voor Gearlink Kawasaki tijdens het British Superbikes evenement op het TT Circuit Assen. Hartog komt uit in de sterke British Supersport klasse. Vrijdag stonden er twee vrije trainingen op het programma. Hartog moest in de vrije trainingen nog even wennen aan zijn nieuwe motor. De afstelling van de Gearlink Kawasaki bleek nog niet perfect bij de 27-jarige coureur te passen. Samen met het team werden er gedurende de dag verschillende aanpassingen doorgevoerd, om zo het gevoel van Hartog op de motor te verbeteren.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Erik de Ruijter

In de eerste training eindigde Hartog als tiende in de Supersport klasse en dertiende overall gecombineerd met de GP2 klasse. Deze twee categorieën komen gezamenlijk in de baan. In de tweede vrije training waren de baancondities beter en wist Hartog zich met een ruim een seconde te verbeteren. De coureur zelf had op een grotere stap gehoopt. Wel wist Hartog het gat naar de snelste rijders te verbeteren en eindigde hij als dertiende. Het verschil naar de top-vijf is echter vrij klein.

Zaterdagmorgen worden de startplaatsen verdeeld tijdens de kwalificatietraining. Zaterdagmiddag om 15:25 uur start de eerste race en zondagmiddag om 15:40 uur wordt de tweede wedstrijd verreden in Assen. De sessies zijn te volgen via de volgende livetiming: https://www.britishsuperbike.com/live-timing/

Rob Hartog: ‘Het was wel even wennen vandaag. Het is wel een Kawasaki, maar de fiets voelt toch wel anders aan dan mijn WK-motor. Samen met het team hebben we vandaag goed gewerkt en zijn we veel dingen aan het proberen. We hadden in FP2 op een iets grotere stap gehoopt. Wel weten we waar er nog kansen zijn om te verbeteren. Ik heb er dan ook vertrouwen in dat we morgen verder van voren kunnen zitten!’

[signoff]

Reageren via facebook