Criminelen stelen ruim 5000 klapkisten bij bedrijf Zwaagdijk-Oost

ZWAAGDIJK-OOST – De politie is op zoek naar getuigen van een wel hele brutale inbraak bij een bedrijf aan de Tolweg in Zwaagdijk-Oost. In de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 september hebben criminelen daar maar liefst ruim 5000 z.g.n. klapkisten buit gemaakt.

De criminelen kwamen binnen door een hek te forceren waarna ze met twee busjes het terrein op reden en deze vol hebben geladen met de klapkratten. Dat de actie goed was voorbereid blijkt wel uit het feit dat de criminelen de kentekenplaten hadden afgeplakt en zelf bivakmutsen droegen.

Stelen van dit soort kratten is een zeer lucratieve bezigheid, de kratten kunnen overal in Europa worden ingeleverd en brengen zo rond de 4.50 euro aan statiegeld op. Het is een landelijk probleem, meerdere malen per week worden kwekerijen en distributiecentra’ wel slachtoffer van criminelen die vaak vele duizenden kratten stelen.

Euro Pool System de eigenaar van de kratten verhuurt de kratten aan bedrijven, deze betalen huur en statiegeld en krijgen het statiegeld terug na inlevering van de kratten, tegenwoordig staan de kratten geregistreerd waardoor het een stuk moeilijker is geworden om ze in te leveren.

Tot nu toe zijn van alle diefstallen er maar heel weinig opgelost en zijn er kratten teruggevonden en daders aangehouden.

De politie roept iedereen op die iets heeft gezien, weet wie de daders zijn of ineens online verdacht veel groene en zwarte klapkisten ziet worden aangeboden zich te melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 of als u liever anoniem belt via 0800-7000.

[signoff]

Reageren via facebook