6.3 C
Medemblik
26 februari 2021 05:51
Medemblik Actueel.

zonnig met soms wat bewolking
zonnig met soms wat bewolking

Weerbericht Medemblik: zonnige start, tegen de avond toenemende bewolking

MEDEMBLIK – Een hogedrukgebied tussen IJsland en Noorwegen heeft een uitloper naar de Duitse Bocht. De rug verplaatst zich langzaam westwaarts en komt N-Z georiënteerd voor de Engelse oostkust te liggen.

Bij ons zorgt dit van aanvoer van lucht van boven de Noordzee waardoor de middagtemperatuur blijft steken bij een graad of 15. De wind is overwegend matig van kracht en waait uit het noorden. Tegen de avond wordt de bewolking die in de middag komt opzetten wat dikker en misschien valt er een enkel spatje neerslag uit maar veel zal dit niet zijn. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik naar 7 graden.

Het weekend ziet er toch wat de zon betreft prima uit, die zal weer veelvuldig te zien zijn maar met de temperatuur is het wel even wennen, zaterdag 12 en zondag 13 graden, een flinke afkoeling dus. De wind waait nog steeds uit het noorden en is overwegend matig van kracht.

 

Reageren via facebook