Bejaarde Andijker na 3 dagen gered door de politie

Andijk – De politie heeft een bejaarde man die al dagen zonder eten of drinken aan zijn bed gekluisterd zat, gisteren gered. Dat meldt het Basisteam Hoorn op Facebook. De politie kreeg een melding van een bezorgde buurman die de bejaarde man al enkele dagen niet had gezien. Aangekomen bij de woning spotte de politie de man voor het raam, maar hij reageerde verward en verdween weer zijn huis in. Achteraf bleek dat de man “met zijn laatste krachten” contact probeerde te leggen met de agenten, aldus de politie.

De agenten besloten daarop met behulp van een ladder via een openstaand zolderraam de woning te betreden.

Moeilijk aanspreekbaar
De man bleek verzwakt en moeilijk aanspreekbaar. Een ambulance bracht hem naar het ziekenhuis. Onderzoek daar wees uit dat de man al drie dagen op bed lag zonder eten of drinken. 

De politie heeft veel lof voor de bezorgde buurman die hen van de situatie op de hoogte bracht. “Fijn om te zien dat er sociale controle en bezorgdheid voor je naaste is in Andijk”, schrijven de agenten op Facebook.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.