VVD blij met cameratoezicht tijdens Rondom Weekend

MEDEMBLIK – Het besluit van burgemeester Frank Streng om tijdens het Rondom Weekend en tijdens de harddraverij op maandag in Medemblik mobiele cameratoezicht in te stellen is bij de VVD in Medemblik in goede aarde gevallen.

Diverse soms ernstige incidenten heeft de burgemeester tot deze stap doen besluiten. VVD-raadslid Jan de Vries: ,,Wij pleiten al jaren voor cameratoezicht bij plekken waar overlast wordt verwacht. Jarenlang was er geen politieke steun voor, maar nu eindelijk wel. Ook mag het nu wettelijk. Wat ons betreft worden de camera’s vaker ingezet, ook op andere plekken in de gemeente. Leuk is het niet, maar wel nodig!

De beelden van de mobiele camera’s worden live gemonitord in de centrale in Alkmaar. Daar kan dan direct worden ingegrepen door de aanwezige politie of Boa’s naar de plek waar het incident plaatsvind te sturen.

[signoff]

Reageren via facebook