Weerbericht Medemblik: wisselend bewolkt met kleine kans op regen

MEDEMBLIK – Tussen een actief lagedrukgebied boven het zuiden van Scandinavie en een zuidwaarts trekkend laag boven het westen van Frankrijk bevinden we ons vanochtend in een zadelgebied met weinig stroming, de aanwezige lucht is maritiem polair. Tegen de noordwestkust bevinden zich nog restanten van een oude occlusie welke overdag langzaam oostwaarts bewegen. 

Vandaag hebben wij te maken met flinke zonnige perioden maar ook met stapelwolken, uit deze wolken kan lokaal een enkel spatje regen vallen maar veel zal het niet zijn wat er gaat vallen. De middagtemperatuur loopt op naar 18 graden bij een zwakke tot matige wind uit het westen. In de nacht naar woensdag daalt het kwik naar 12 graden.

Woensdag ziet het er allemaal wat minder zonnig uit, een storing trekt over en zorgt voor veel bewolking en lokaal kan het even lekker door gaan regenen. De middagtemperatuur loopt op naar 18 graden en de wind draait naar het zuidwesten en is matig, tijdens een bui vrij krachtig.

Vanaf donderdag knapt het weer behoorlijk op, al kan er donderdagavond nog wel een bui vallen als de restanten van de orkaan die begin deze week Amerika aan deed overtrekt. Overdag een temperatuur rond de 20 graden en in de nacht dalen naar 15 graden.

[signoff]

Reageren via facebook