Weerbericht Medemblik – snijdende wind maakt het erg koud

MEDEMBLIK – Vandaag is het net zoals woensdag een bitterkoude dag vooral door de snijdende oostelijke wind die met 6Bft over ons heen waait. De middagtemperatuur ligt rond de -2 graden maar door de wind voelt het aan als -10 / -12 graden. In de nacht naar vrijdag daalt het kwik weer richting de -8 graden.

Vrijdag is de laatste vorstdag, overdag blijft de temperatuur steken bij -1 graden en is de wind nog steeds vrij krachtig waardoor de gevoelstemperatuur rond de -8 graden ligt. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik nog naar -7.

Vanaf het weekend is het over met de winter. De temperaturen gaan rap omhoog en ook raken wij na zondag de nachtvorst kwijt. Zaterdag 0 graden zondag al 5 á 6 graden en de dagen daarna blijft de temperatuur overdag schommelen rond de 7 á 8 graden liggen de nachttemperaturen rond de +2 graden. De wind blijft eerst nog waaien uit het oosten tot zuidoosten maar draait lager door naar het zuiden tot zuidwesten en neemt de kans op neerslag toe.

Reageren via facebook