Medemblik Actueel.

De laatste bekende foto van Niels Dudink, gemaakt door 1 van zijn slachtoffers (Foto aangeleverd)
De laatste bekende foto van Niels Dudink, gemaakt door 1 van zijn slachtoffers (Foto aangeleverd)

Niels Dudink in hoger beroep tegen veroordeling rechtbank Almelo

MEDEMBLIK – Meester-oplichter Niels Dudink doet weer van zich spreken nu hij via zijn advocaat hoger beroep heeft aangetekend tegen de uitspraak van de rechtbank in Almelo die hem afgelopen juni tot een gevangenisstraf van 4 jaar veroordeelde waarvan 2 jaar voorwaarlijk met een proeftijd van 3 jaar.

Dudink heeft voor een langere periode verschillende vrouwen opgelicht terwijl hij een relatie met deze vrouwen had. Dit deed hij door marktplaatsoplichting, diefstallen, verduistering en valsheid in geschrifte. Dudink zorgde dat hij onderdeel uitmaakte van het leven van de vrouwen om zo gebruik te maken van hun woning, auto, bankpas en heeft zich vervolgens onder meer toegang verschaft tot de bankrekeningen van deze vrouwen. Vervolgens heeft hij, zonder dat het direct opviel, geld van deze rekeningen gehaald.

Naast de gevangenisstraf en de bijzondere voorwaarden moet Niels Dudink de vrouwen ook een schadevergoeding betalen van in totaal 19.372,12 euro. Deze schadevergoeding betaald via de schadevergoedingsregeling, de Staat betaald dan de schadevergoeding en het CJB verhaald deze op Dudink, zelfs als hij persoonlijk failliet zal worden verklaard dan nog moet hij deze schadevergoeding inclusief de rente terugbetalen aan de Staat, deze valt namelijk niet onder de WSNP.

Nu Dudink in hoger beroep is gegaan zal het hele verhaal weer van vooraf aan gaan beginnen voor de slachtoffers van Dudink. Wanneer het hoger beroep plaatsvind kon de Hof in Leeuwarden nog niet vertellen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook