Medemblik Actueel.

Rechtbank

Veroorzaker ongeval Andijk krijgt 1000 euro boete

Schakel nachtmodus in

ALKMAAR – De 57-jarige C van E. uit Andijk, maar nu wonende in Frankrijk, moest zich vanmiddag bij de politierechter in Alkmaar verantwoorden voor het onder invloed van alcohol veroorzaken van een ongeval op 28 augustus 2015 in Andijk.

De man logeerde bij zijn zoon in Andijk en ze zouden die avond uit eten gaan, dit ging niet door omdat de zoon moest overwerken waarna de man besloot om dan maar alleen uit eten te gaan in Wervershoof.  Daar nuttigde man een maaltijd en de inhoud van een fles wijn.

Op de terugweg werd de man volgens zijn zeggen verblind door de oranje lantaarnpalen waardoor hij een andere weggebruiker niet zag en een ongeval veroorzaakte.

De man werd ter plaatse een blaastest afgenomen en die was positief, waarna er in het ziekenhuis bloed van de man werd afgenomen.

De officier van Justitie eiste 1000 euro boete en een rijontzegging van 2 maanden voorwaardelijk, zij hield hierbij rekening dat de zaak te lang op de plank had gelegen waardoor er strafvermindering moet worden gegeven.

De rechter ging deels mee in de eis, hij veroordeelde de man tot het betalen van een boete van 1000 euro en i.p.v. 2 maanden tot 6 maanden voorwaardelijke rijontzegging met een p roeftijd van 2 jaar.

Reageer op dit onderwerp

X