Weerbericht Medemblik: tropische zaterdag

MEDEMBLIK – Vandaag duiken onder invloed van aanvoer van zeer hete lucht uit het zuiden van Europa waar het plaatselijk ver boven de 40 graden is, weer in de tropische lucht. Maar lang duurt de pret niet, morgen is het alweer voorbij.

De wind is gedraaid naar het zuidoosten en is zwakt tot matig van kracht. Dit zorgt ervoor dat de tropisch hete lucht die bijvoorbeeld in grote delen van Frankrijk zorgt voor temperaturen tot 43 graden. Zo heet gaat het bij ons gelukkig niet worden, de meter blijft bij ons steken op 29 á 30 graden, vlak aan het water een paar graden lager. In de nacht naar zondag blijft het lang warm en daalt de temperatuur tot een graad of 19.

Het is onbewolkt waardoor de uv-index op bijna 8 komt te liggen, de risico van snelle verbranding van de huid is hoog en er wordt aangeraden om een zonnecrème van minimaal factor 30 te gebruiken.

Zondag ziet het er weer heel anders uit, de wind draait naar het westen wat zorgt voor aanvoer van een stuk frissere wind, de middagtemperatuur zal dan ook de 25 graden niet meer halen maar met 22 graden is het prima zomerweer.

Na zondag gaan we een paar dagen van wat koeler zomerweer tegemoet, maandag 19 graden en wisselend bewolkt en er is dan zelfs kans op wat motregen, maar heel veel zal dit niet zijn. Dinsdag nog iets frisser met 18 graden, daarna kruipen we weer richting de 20 tot 22 graden.

Voor meer weer kijk op de website van ons weerstation, daar kunt u alles lezen over hoe het weer gaat worden de aankomende dagen.

[signoff]