10.9 C
Medemblik
20 september 2020 10:42
Medemblik Actueel.

Weerbericht Medemblik – grijs en koud

Medemblik – Vandaag is het een grijze en koude dag. De kans op neerslag is minimaal maar een enkel spatje regen is alitjd mogelijk. De temperatuur loopt op naar 5 graden bij een vrij krachtige wind uit het oosten, deze wind zorgt er dan ook voor dat de gevoelstemperatuur rond de 1 á 2 graden ligt. Koud dus. In de nacht naar woensdag daalt de temperatuur naar rond het vriespunt en kan het ook bij ons glad gaan worden.

PL0512Woensdag wordt een kritische dag wat het weer betreft. Het gebied met vorst en ijzel wat het noordoosten van ons land zo in de greep houdt en zelfs vandaag voor code rood in Groningen zorgt komt meer onze kant op.  Het is nog onzeker of het onze regio ook bereikt maar mocht dat zo zijn dan is de kans op ijzel bij ons ook zeker aanwezig. De temperatuur komt woensdag niet hoger dan 2 graden bij een matige wind uit het oosten, de gevoelstemperatuur ligt rond de -1 á -2 .

Het aandachtsgebied heeft aanvankelijk te maken met hogedrukinvloeden boven Scandinavie en lagedruk boven de Oceaan. Daardoor ligt het aandachtsgebied op de vorstgrens. Deze houdt zich tot donderdagochtend staande boven het noordoosten. Daarna lijkt de zachtere lucht ook daar terrein te gaan winnen. In de bovenlucht is er aanvankelijk een wig van hogedruk nabij onze omgeving, deze verdwijnt geleidelijk en daardoor zet een zuidwestelijke bovenluchtstroming in. In de loop van volgende week laat de oper weer een daling van temperatuur zien door een toenemende kans op een noordcomponent in de stroming.

Donderdag draait de wind naar het zuidwesten en wordt er warmere maar ook vochtige lucht aangevoerd, deze warme lucht verdrijft de kou en dat is te merken aan de temperatuur, deze loopt op naar rond de 7 graden. De wind is vrij krachtig 5Bft en het kan soms even stevig gaan regenen.

Vrijdag is er meer kans op zon maar droog blijft het niet, met 8 graden is het weer ruimschoots boven normaal kwa temperatuur. De wind is matig 4Bft en waait uit het zuidwesten.  Het aankomend weekend staat in het teken van veel bewolking en af en toe een bui. Met 7 á 8 graden is het te warm voor de tijd van het jaar.

Blikken we vooruit naar volgende week dan zien we een toenemende kans op winterse neerslag in de vorm van (natte)sneeuw en temperaturen van rond de 4 graden overdag en rond het vriespunt in de nachten.

eps_pluim_tt_06235

 

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?