Medemblik Actueel.

Informatiebijeenkomst seksueel misbruik van jongens

WERVERSHOOF – In Wervershoof (Noord Holland) wordt op zondagmiddag 8 september een informatiebijeenkomst gehouden. Ze bijeenkomst wordt ondersteund door de stichting voor Traumaseksuologie. Jan Gunter  zal samen met Rinke Oost van de Stichting de bijeenkomst leiden.

Seksueel misbruik bij mannen is een onderwerp waar doorgaans niet makkelijk over gesproken wordt. En juist dat is voor de organisatoren de reden om er bijeenkomsten over te beleggen.  De schaamte is vaak groot. Zeker bij mannen! Daar komt bij dat er weinig goede kennis over de schade en de gevolgen van seksueel misbruik is. Wij willen bijdragen aan het verspreiden van goede informatie hierover.

Deze informatie is gebaseerd op het boek ‘Traumaseksualiteit’ van Peter John Schouten. Die werkte meer dan dertig jaar als hulpverlener met mannen die in hun jeugd te maken hebben gehad met seksueel misbruik. Schouten ontwikkelde een methodiek om dit trauma op volwassen leeftijd alsnog te verwerken.
De bijeenkomst is bedoeld voor (familie van) slachtoffers, getuigen en andere betrokkenen. Ook hulpverleners die zich meer willen verdiepen in dit onderwerp zijn welkom.

Zowel Jan Gunter als ook Rinke Oost zijn beiden ervaringsdeskundige en als traumaseksuoloog geschoold bij Peter John Schouten.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jan Gunter tel 0612405026 of Rinke Oost tel 0621588378

Het is de bedoeling later in het jaar te starten  met een doorlopende verwerkingsgroep. Aanmelden kan op de infodagen.

De activiteiten worden ondersteund door de stichting voor traumaseksuologie. https://traumaseksuologie.info  De bijeenkomst op 8 september is van 13.30 uur tot 17.30 uur. Kosten 10 euro.  Aanmelding via jangunther@hotmail.com.  Aanmelden kan t/m 6 september 2019. Locatie de Schoof kerkelaantje 1.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook