Medemblikker Jan Schouten krijgt Sint Martinusspeld.

Medemblik – Traditiegetrouw is tijdens de oudejaarsviering in de Sint Martinuskerk een vrijwilliger in het zonnetje gezet. Dit keer was de eer aan mijnheer Jan Schouten. Al vele jaren verzorgde hij samen met een ploeg vrijwilligers allerlei werkzaamheden op het parochiekerkhof. Rustig en met overleg deed hij daar alle voorkomende werkzaamheden onder het motto: van de rustende geen commentaar.

Voor de bezoekers een plaats om even tot rust te komen en dan is het mooi als alles er verzorgd uitziet. Snoeien, schrapen of spitten Jan kon er niet mee zitten. Snoei afval werd ook netjes naar de stort gebracht. Tot voor kort spuiten tegen van alles en nog wat, maar nieuwe regels verboden die taak. Een echte buitenman, nu Jan het rustiger aan gaat doen is het tijd om hem even in het zonnetje te zetten. Als dank voor zijn inzet mocht hij uit handen van pastoor van Dril de zilveren Martinusspel ontvangen.

“Wij hopen dat Jan deze speld nog vele jaren met trots mag dragen”, meldt mevrouw L. Bot-Hoedjes, lid van de Martinuskerk.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.