Topdrukte voor de brandweer door de storm van zaterdag

MEDEMBLIK – Op wat afgebroken takken na en wat omgevallen afvalcontainers na is Medemblik nog vrij ongeschonden uit de storm van zaterdag gekomen. Met rukwinden tot 84km/u trok de storm over Westfriesland met veel schade achterlatend.

In Medemblik besloot de organisatie van de Waterweken dat het Concert aan de Haven geen doorgang kon vinden i.v.m.. de veiligheid voor muzikanten en de bezoekers en dat dit is verplaatst naar vanavond 20.00 uur.

Maar in de rest van Westfriesland was het behoorlijk raak, tientallen meldingen van stormschade, uit o.a.: Opperdoes, Wervershoof, Hoorn, Enkhuizen en de overige kernen in Westfriesland zorgden ervoor dat de hulpdiensten en dan vooral de brandweer een zeer drukke dag kenden.

In Hoorn/Zwaag werden auto’s vernield door omwaaiende bomen en werden uit voorzorg 3 andere bomen omgezaagd, in Enkhuizen werd uit voorzorg een groot steigerdoek bij het gebouw van WelWonen weggehaald omdat de kans dat de steigers door de storm zouden omvallen groot was.

In Wervershoof vielen 2 bomen om, waarvan 1 bij Tankstation Peut die een stuk van het dak beschadigde in zijn val (zie foto).

In Hem werd een glazenwand van een kas grotendeels verwoest door de storm, in Opperdoes moest de brandweer ook diverse keren uitrukken vanwege de storm en ook in Benningbroek/Sijbekarspel was het meerdere malen raak en moest de brandweer ook daar uitrukken om assistentie te verlenen.

[signoff]

 

Reageren via facebook