12.4 C
Medemblik
7 juli 2020 23:21
Medemblik Actueel.

Foto: NH Nieuws / Henk Prins

Tientallen kalveren dood bij schuurbrand Zwaagdijk-Oost

ZWAAGDIJK – Een enorme brand in een grote stal aan de Zwaagdijk in Zwaagdijk-Oost heeft zaterdagavond het leven gekost aan zeker 28 kalveren, 85 kalveren zijn gered. . Een ‘beperkt aantal’ kalveren is gered. Voor enkele gewonde dieren is een dierenarts ter plaatse. NH verslaggever Henk Prins meldt dat de brand zeer snel om zich heen greep waardoor de dieren niet meer te redden waren.

Dat meldt de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord op Twitter. De brandweer is ter plaatse om het vuur te bestrijden. Bij de brand, die enige tijd uitslaand was, kwam veel rook vrij die over naastgelegen panden trok.  

Inmiddels stijgt het vuur niet meer boven het gebouw uit. Wel komt er nog rook vrij. De stal moet als verloren worden beschouwd, de brandweer laat het gebouw gecontroleerd uitbranden. 

Op video is te zien dat er extreem veel rook vrijkomt, die over naastgelegen panden trekt. Buurtbewoners die daar last van hebben, wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schakelen.

Voor zo ver bekend zijn er geen personen gewond geraakt. Over de oorzaak is nog niets bekend.  

LIVE: Grote uitslaande brand in stal Zwaagdijk-Oost

Een enorme uitslaande brand in een stal in Zwaagdijk heeft het leven gekost aan ruim 20 kalveren. De brandweer heeft 85 koeien en kalveren uit de vlammenzee gered.

Gepostet von NH Nieuws am Samstag, 3. März 2018

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?