Sfeer proeven op het station van Wognum

WOGNUM – Ooit moest je hier overstappen als je met de stoomtram van Schagen naar Hoorn wilde. Vandaag de dag is het station van Wognum uit 1887 de belangrijkste halteplaats langs het spoor van de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik. 

Terug in de tijd

Deze zomer passeren de stoomtrams van het rijdende museum elkaar op deze plek midden op het platteland. Tijdreizigers die hier uitstappen bevinden zich van het ene op het andere moment 100 jaar terug in de tijd. Ze helpen de arbeider met het overladen van kistjes chocolade uit een goederenwagen in een stokoud vrachtautootje of verkleden zich zoals mannen en vrouwen er in de Roaring Twenties uitzagen.

Hele maand augustus

De betovering van station Wognum tot levend openluchtmuseum duurt nog de hele maand augustus. Voor de dienstregeling van de stoomtrams naar Wognum zie: www.stoomtram.nl

[signoff]

Reageren via facebook