Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht Medemblik: toenemende kans op een bui

MEDEMBLIK – Het lagedrukgebied dat ons weer bepaald is verplaatst van het westen van Ierland naar het oosten van Schotland en zet koers richting het zuiden van Noorwegen en stuwt polaire lucht richting Nederland en boven ons land in botsing komt met het warme zee- en IJsselmeerwater zodat er gemakkelijk buien kunnen gaan ontstaan waarbij een klap onweer niet is uitgesloten.

Vandaag begint aanvankelijk nog met zonnige perioden maar de bewolking trekt in de loop van de ochtend dicht en kan er een bui gaan vallen, de hoeveelheden neerslag zijn vrijwel niet te berekenen, het ene model laat 4 tot 5mm zien terwijl een ander rekenmodel nog geen 1mm laat zien.

Vanmiddag neemt de kans op zonneschijn weer toe maar vanavond zal de buienkans weer toe gaan nemen. De temperatuur blijft vrijwel op het jaarlijkse gemiddelde van 22 graden en de wind is overwegend matig tot vrij krachtig maar kan tijdens een (onweers)bui even krachtig worden en waait uit het westen/zuidwesten.

Vannacht daalt de temperatuur naar 16 graden en kan er nog een bui vallen.

Donderdag is het gedeeltelijk bewolkt en met 22 graden bij een matige soms vrij krachtige zuidwestelijke wind een vrij normale zomerdag in Nederland.

Vrijdag ziet er heel anders uit, dan vallen er buiten die gepaard kunnen gaan  met onweer, lokaal kan het even flink gaan plenzen en met een middagtemperatuur van 24 graden is het ook direct de warmste dag van deze week.

Voor het aankomend weekend wordt een harde wind verwacht, boven open land en boven water mogelijk 7Bft.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageren via facebook