Weerbericht Medemblik: wisselend bewolkt met kans op een bui

MEDEMBLIK – Wij zitten precies tussen twee botsende drukgebieden, een lagedrukgebied ten noordwesten van Ierland en een hogedrukgebied boven Centraal Europa zorgt er voor dat ons weer grotendeels wordt bepaald door aanvoer van vrij warme maar ook vochtige lucht uit het zuidwesten.

Vandaag is wisselend bewolkt al is er vanmiddag wel veel ruimte voor de zon, de middagtemperatuur loopt op naar rond de 22 á 23 graden. Vanavond neemt de bewolking weer toe en mogelijk valt er een enkel spatje neerslag, maar veel zal dit niet zijn. De wind waait uit het zuidwesten en is matig van kracht. De temperatuur daalt in de nacht naar dinsdag naar 16 graden.

Dinsdag ook een dag dat wolken en zon elkaar afwisselen en met 22 á 23 graden is het lekker warm voor de tijd van het jaar. De wind blijft uit het zuidwesten waaien al draait hij in de middag wat meer naar het westen en zorgt dan voor wat verkoeling. In de nacht naar woensdag daalt het kwik naar 16 graden.

[signoff]

Reageren via facebook