Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd
Voetbal

Start tweede seizoen Walking Football in Medemblik

MEDEMBLIK – Na het succesvol verlopen eerste seizoen, waarin we wekelijkse trainingen, oefenwedstrijden en toernooien hebben gespeeld, gaan we op 3 september weer beginnen met een nieuw seizoen.

Walking football is een variant op het reguliere voetbal en is afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen (snel)gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te doen. Er wordt zes tegen zes gespeeld, zonder keepers. Ook mogen er geen slidings worden gemaakt en is lichamelijk contact verboden. Hierdoor ligt de nadruk op het positiespel en is het de perfecte variant voor mensen die lang niet meer hebben gevoetbald of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal. Plezier en sociale contacten staan hier in voorop.

De activiteiten zijn specifiek gericht op de doelgroep 60+ en laagdrempelig, zodat iedere zestigplusser mee mag doen en de kosten laag zullen zijn (€5,- per maand). Tevens is er medische begeleiding aanwezig. Het geheel staat onder deskundige leiding.

Elke training start met de nodige informatie en een kopje koffie o.i.d. in de kantine, het sociale aspect is net zo belangrijk. De intensiteit van de oefeningen en spelvormen kan ieder op zijn niveau volgen.

Plezier in sporten

Door een verantwoorde opbouw van de training proberen we juist eenieder plezierig te laten sporten en niet onbelangrijk, blessures te voorkomen. De trainingen vinden plaats op kunstgras waar je met goede sportschoenen met licht profiel uitstekend op kunt bewegen en voetballen.

Na afloop van de activiteit kan onder het genot van een drankje, nog even nagepraat worden over alle onderwerpen die op dat moment belangrijk zijn.

  • Datum  :    3 september 2019
  • Tijdstip :    10:00  uur
  • Locatie :    Sport complex    FC Medemblik  Almereweg 44 Medemblik

Informatie

Bent u of kent u iemand van 60+ kom vrijblijvend een keer kijken. Aanmelden is niet direct nodig, maar mag uiteraard wel. Iedereen is altijd welkom. Voor meer informatie zie: website www.dasmedemblik.nl of info@dasmedemblik.nl of bij Niek Hoogendijk telefoon: 0227 548441 of Paul Stam telefoon 0227 543195

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageren via facebook