11.4 C
Medemblik
12 juli 2020 07:27
Medemblik Actueel.

Het is net een racebaan……

ABBEKERK – Je mag er maar 30km/u maar de snelheden die velen rijden op het Noord- en Zuideinde in Abbekerk ligt veel hoger, volgens omwonenden rijden ze er soms wel tegen de 80km/u.

‘Het is soms net een racebaan,’ vertelt een bewoner van het Noordeinde aan de redactie, en dan niet 1 auto nee bijna iedereen jakkert als een gek vertelt de man verder.

Het is de omwonenden dan ook een grote ergernis dat de gemeente niet handhaaft op beide wegen en ook de politie geen prioriteit geeft aan handhaving op de Noord- en Zuideinde.

Roelant Paarlberg (Gemeentebelangen) is dit ook opgevallen en noemt de snelheden die men rijdt over het Noord- en Zuideinde een doorn in het oog van veel inwoners van Abbekerk en wil van het college weten of zij wel op de hoogte zijn van de verkeersonveilige situatie op het Noordeinde in Lambertschaag en het Zuideinde in Abbekerk.

Volgens Paarlberg is de rijsnelheid een belangrijk aspect van de verkeersveiligheid op beide wegen, de risico op een ongeval met letsel is hoog op deze wegen met de snelheden die sommigen daar rijden.

Paarlberg wil dan ook dat het college maatregelen gaat nemen om dit probleem op te lossen en met de dorpsraad in overleg gaat om te kijken hoe dit probleem het beste kan worden opgelost.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?