Medemblik Actueel.

1 van de boosdoeners die tussen 4 en half 5 over Medemblik komt vliegen.
Algemeen

Klachten over laagvliegende vliegtuigen vroeg in de ochtend

MEDEMBLIK – Veel mensen worden de laatste weken al rond half 5 in de ochtend wakker gemaakt door vliegtuigen van de Chinese luchtvaartmaatschappij China Southern die op weg naar Schiphol over Medemblik vliegen.

Rond kwart over vier / half 5 komt de eerste al met veel kabaal overvliegen enkele minuten later gevolgd door de volgende. Schiphol zegt dat ze in een soort van glijvlucht richting Schiphol vliegen met motoren die zo weinig mogelijk geluid maken. Maar helaas is het hoge gegil dat deze motoren veroorzaken voor veel mensen de reden dat zij uren eerder dan gepland wakker worden.

Maar niet alleen uit Medemblik komen er klachten ook uit de omliggende kernen en uit Hoorn komen meer en meer klachten over landende vliegtuigen die ’s ochtends vroeg de nachtrust komen verstoren.

Met net nieuwe vliegplan waar hard aan wordt gewerkt moet de overlast t.z.t. gaan afnemen, alleen is nog niet duidelijk wanneer dit plan gereed is en in werking treedt.

Mensen die last hebben van de landende vliegtuigen kunnen zich melden bij de website Bezoek Bas.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

 

 

Reageren via facebook