10.3 C
Medemblik
25 februari 2021 00:01
Medemblik Actueel.

Foto: Chantal Feenstra

Achtjarige Charill maar liefst 48 keer gestoken, ze rende zo een wespennest in

MEDEMBLIK – De schrik zit er goed in bij Chantal Feenstra toen zij om 12 uur werd gebeld door de organisatie van de Stichting Vakantiespelen in het Dijkgatbos.

Of zij met spoed naar de vakantiespelen wilde komen want haar dochtertje Charill had een ongeluk gehad op het terrein. Chantal Feenstra vertelt tegen Medemblik Actueel: ,,Aangekomen toch een beetje geschrokken ik in tranen en trillen!! Charill zat al bij de post. Een team aan vrijwilligers zit om Charill heen en Charill zit met een handdoek om der heen bij een leidster op schoot met een deken om der heen!!.”

Wespennest

Chantal Feenstra vertelt verder door te zeggen dat haar dochtertje aan het spelen was en over een boomstronk heen liep die ze net hadden ontdekt maar voor de anderen het meisje konden roepen was ze er al overheen. Ondertussen liet ze ook nog haar beker met limonade vallen wat deels over haar heen viel, waardoor de wespen zich massaal op haar storten.

Door zeer snel handelen van drie begeleiders die direct boven op haar doken, haar kleding uittrokken en de wespen zo goed als mogelijk probeerden weg te jagen, begonnen de begeleiders het gif van de wespen zo veel mogelijk uit haar lichaam te krijgen.

Ondertussen werd het meisje naar voren gebracht met een busje en haar moeder opgebeld. Die heeft haar opgehaald en zijn direct naar de dokter gereden die al op het meisje zat te wachten. Daar begon het tellen, in totaal werden er 48 prikken geteld maar daar zitten ook een paar van muggen tussen.

Na overleg met de kinderarts werd besloten dat het meisje voor alle zekerheid toch anti-allergie pillen moet slikken en koelzalf en iets tegen de pijn krijgt.

Chantal Feenstra wil de vrijwilligers van de Stichting Vakantiespelen een enorme pluim geven voor het snelle handelen en dat haar dochtertje morgen gewoon weer present is bij de vakantiespelen

[signoff]

Reageren via facebook