18.8 C
Medemblik
22 mei 2020 19:40
Medemblik Actueel.

foto Jettie Karin Zenja

Zomerexpositie Bonifaciuskerk

MEDEMBLIK – Van 11 t/m 31 augustus organiseert de Commissie Kunst en Cultuur van Stichting Bonifaciuskerk – Medemblik de een  zomertentoonstelling. Op deze expositie in de Bonifaciuskerk (Kerkplein 9) worden werken van Jettie van der Zwet, Karin Hoogendoorn en Zenja Cetkovic  getoond. 

Jettie van der Zwet-Roetman is autodidact. Vanaf 1995 is ze vormend bezig met klei en was. Geïnspireerd door vrouwen en kinderen geeft ze uitdrukking aan haar gevoel. De beelden van brons en keramiek spreken tot ieders verbeelding. Naast het maken van beelden is Jettie ook een gepassioneerd keramiste met en geheel eigen stijl . In haar atelier geeft ze ook gelegenheid aan anderen om met hun creativiteit aan de slag te gaan. Het is fascinerend om de brede ontwikkeling van haar werk te zien.

Karin Hoogendoorn is jongs af aan ben ik bezig vorm te geven aan haar creativiteit. Jarenlang is ze werkzaam geweest in het basisonderwijs en heeft ze geprobeerd kinderen te stimuleren in het uiten van hun creativiteit.

Zelf is ze, naast schilderen, sinds 2000 intensief bezig met keramiek, zoals handgevormde schalen en dekselpotten die gestookt worden in de pitfire, raku-oven of smoorton. Karin experimenteert met slib, pigmenten en glazuren om werkstukken een ‘mooie huid’ te geven. Inspiratie haalt ze vaak uit de natuur met zijn grote verscheidenheid aan vormen en kleuren. Een verweerde muur, een stuk roest of hout wat ze aan het strand vindt, kan zomaar de aanzet zijn tot het bewerken van de huid van de klei.

In Medemblik heeft ze achter haar huis een atelier waar ze dagelijks bezig is. Op afspraak mag men komen kijken.

Zenja Cetkovic – van Kesteren is opgegroeid met de genen van haar vader Ton van Kesteren. Vaak aanwezig in zijn atelier, hebben de geuren van olieverf en de kleurige penselen haar aangetrokken  om de abstracte kunst te beoefenen. De zoektocht die ontstaat bij de eerste penseelstreken en de kleurencombinaties die zich ontwikkelen op het schilderdoek is elke keer weer een spannend proces en een mooie uitdaging. Het geeft haar rust en ontspanning en is een geweldige hobby naast mijn baan als activiteitenbegeleidster in de gehandicaptenzorg. 

De tentoonstelling in de Bonifaciuskerk is dagelijks geopend van 13.30 uur tot 16.30 uur. Entree is vrij.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook