Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht Medemblik: overwegend bewolkt met kans op een bui

MEDEMBLIK – Ons weer wordt de aankomende dagen bepaald door een lagedrukgebied dat zich boven de Britse Eilanden bevind en bij ons voor veel bewolking en voor buien met soms een klap onweer gaat zorgen.

Vandaag is het al bewolkt met maar weinig ruimte voor de zon, uit de bewolking kan enkele bui gaan vallen. De berekening voor de hoeveelheid neerslag die er gaat vallen verschilt nogal tussen de diverse meteorologen, er zijn er bij die tot 30mm neerslag verwachten vandaag, wij zelf houden het zelf op ergens tussen de 4 en 8mm, lokaal is 10mm mogelijk.

De wind is overwegend matig van kracht maar tijdens een bui kan de wind even flink aantrekken naar vrij krachtig tot krachtig en kunnen er windvlagen tot 65km/u tussen zitten.

De temperatuur loopt vanmiddag op naar rond de 21 graden, lokaal kan er een graadje extra bijkomen. In de nacht naar donderdag daalt de temperatuur naar 15 graden en kunnen er nog enkele buien vallen, maar echt grote hoeveelheden zullen er niet vallen.

Ook donderdag en vrijdag is er veel bewolking, op vrijdag is er wel wat meer ruimte voor de zon, loopt de middagtemperatuur op richting de 22 á 23 graden maar vallen er ook enkele buien, sommige kunnen gepaard gaan met een klap onweer, vooral op vrijdag is die kans het grootst.

Na vrijdag trekt het lagedrukgebied weg en gaat het opklaren, zaterdag is het gedeeltelijk bewolkt, 22 graden en staat er maar weinig wind, zondag nog meer ruimte voor de zon en ook 22 graden.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat. De redactie zal er dan mee aan de slag gaan. Let op, de foto moet een eigen foto zijn anders wordt deze niet geplaatst

Reageren via facebook